Tadić: Vučić džaba ide u Torino, imam sve informacije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predsednik SDS Boris Tadić kaže da je iz Fijata dobio informaciju da ta kompanija želi da ostane u Srbiji.

Tadić je izjavio da mu je preneto kako Fijat nema nameru da se povuče, ali da znaju da za tu kompaniju nema budućnosti ako ne počnu proizvodnju novog modela, prenosi Tanjug.

Tadić je rekao novinarima da je razgovarao s glavnim menadžerom Fijata za Evropu i Afriku Alfredom Altavilom, pre četiri dana, i da mu je on preneo te informacije.

„Razgovarao sam sa radnicima Fijata, koji su zabrinuti za svoja radna mesta, kao i sa rukovodstvom. Vidim da Vučić ide u Torino da o tome razgovara, ali Altavila me je obavestio da Fijat nema nameru da se povuče iz Srbije“, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, investicija u italijansku fabriku automobila u Kragujevcu je strateška investicija koje je obezbeđena s teškom mukom, ali koja će budućnost u Srbiji imati samo ukoliko se obezbedi drugi model u proizvodnji.

“Ali za to je potrebno novo tržište, jer 10.000 automobila za Rusiju nije dovoljno“, rekao je Tadić.

Za to što nije pokrenuta proizvodnja Tadić je optužio aktuelnu vlast.

Govoreći o fabrici u Kragujevcu, Tadić je rekao da je to bila skupa investicija sa stanovišta Srbije, ali i jedini način da se otvore radna mesta.

“Na kraju je to jeftinija investicija nego srpska fabrika transformatora u Bariču koju je otvorio Vučić, a da ne govorim da je Fijat ključni izvoznik iz Srbije, kojeg da nema, mi bismo morali da se zadužujemo oko milijardu evra godišnje. Da biste imali ekonomski rast, morate da investirate i rizikujete, jer nema rasta bez rizika”, rekao je Tadić.

Ugovor s Fijatom postignut je u vreme kada je Tadić bio predsednik Republike i uz njegov angažman. Detalji tog ugovora nikada nisu izašli u javnost, niti se zna kolike subvencije je država morala da obezbedi.

Izvor: Tanjug,rs

Foto: Beta