Taksisti opet blokiraju Beograđane: Preko mosta samo peške (FOTO/VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Vozila nekoliko taksi udruženja i danas su blokirali ulice Beograda, što znači da skoro već deset dana traje njihov protest usmeren protiv kompanije CarGo.

Blokada u ranim poslepodnevnim satima odvija se duž centralnih saobraćajnica Beograda, čime je onemogućeno normalno funkcionisanje građana, ali i firmi.

Oko 14.30, kada su ove fotografije i snimci napravljeni, preko Brankovog mosta moglo se samo peške, a kolone autobusa su stajale.


I dok se Beograđani danima već probijaju po prestonici kako znaju i umeju, čini se da je sada manje jasno ko šta traži i na šta ima pravo nego kada je protest pre deset dana počeo.

To izgleda nije jasno ni odgovornima u vladi jer premijerka i potpredsednica vlade imaju potpuno oprečne stavove o “rupama u zakonu”.

Za premijerku Anu Brnabić kompanija CarGo samo koristi “rupe u zakonu”, dok ministarka Zorana Mihajlović tvrdi da oni rade na divlje i da između njih i divljih tasista nema nikakve razlike.

Taksisti su za sledeću nedelju najavili radikalizaciju protesta, zbvog čega bi u vladi zaista mogli da se dogovore šta im je činiti jer je život dvomilionskog grada pod ovakvom blokadom, blago rečeno, otežan i frustrirajuć.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife