Tanja Miščević NIJE VIŠE šef pregovaračkog tima sa EU

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Medija Centar

Šefica tima Srbije za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji Tanja Miščević povlači se sa te funkcije, saznaje Danas nezvanično od predstavnika diplomatskih krugova.

Izvori lista tvrde da je zvanični Beograd uvažio ostavku Tanje Miščević i da bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude obelodanjeno ko će je zameniti na dosadašnjoj poziciji.

Koordinatorka Nacionalnog konventa o EU Nataša Dragojlović je u na svom Tviter nalogu objavila da je to telo imalo poslednji zvanični sastanak sa aktuelnom šeficom pregovaračkog tima.

Dragojlović je izrazila zahvalnost Miščević na “profesionalnosti i posvećenosti procesu integracija i zajedničkoj borbi za Srbiju u EU”.

Tanja Miščević slovi za jednog od najvećeg stručnjaka za evropske integracije u Srbiji i šire.

Tokom dosadašnje karijere bila je, između ostalog, profesorica na beogradskom Fakultetu političkih nauka i predvodila je Kancelariju za pridruživanje Srbije EU.

Miščević je bila i članica vladinog pregovaračkog tima za pregovore o zaključenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i na čelu pregovaračkog tima Vlade za zaključenje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji između Srbije i EU.

Vlada Srbije imenovala ju je za šeficu tima za vođenje pregovora sa EU u septembru 2013.

Izvor: Danas

Foto: Medija Centar