X
  • English
X

bizlife-magain-online

Vesti dana

Tim Kuk, Epl: “Lažne vesti ubijaju ljudske umove”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Tim Kuk (Tim Cook), izvršni direktor kompanije Epl (Apple) pozvao je vlade širom sveta da pokrenu kampanju za informisanje javnosti u borbi protiv „pošasti lažnih vesti“ koja, kako je rekao, ubija ljudske umove.

U intervjuu za Dejli telegraf (Daily Telegraph), Tim Kuk je ocenio da su porast u broju lažnih vesti izazvala „beskrupulozna preduzeća, odlučna da privuku onlajn čitaoce po svaku cenu“.

Povezane vesti


 „Prolazimo ovde kroz vremenski period u kojem, nažalost, pojedine osobe koje pobeđuju su one koje provode svoje vreme pokušavajući da dobiju najviše klikova, a ne da govore najviše istine. To, na neki način, ubija ljudske umove“, smatra Kuk.

Epidemija lažnih vesti, naglasio je, predstavlja veliki problem u velikom delu sveta i zahteva delovanje vlada i tehnoloških kompanija.

Šef „Epla“ pozvao je na pokretanje kampanje, sličnoj kampanjama koje su promenile stavove o životnoj sredini, kako bi se, kako je naveo, edukovala javnost o pretnji koju predstavljaju fabrikovane onlajn priče.

„Mora da bude ukorenjena u školama, mora da bude ukorenjena u javnosti. To mora da bude masovna kampanja“, poručio je Kuk.

Povezane vesti


Izvor: BIZLife/RTS

Foto: Beta/AP