Timovi F1 pokreću proizvodnju respiratora

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Sedam timova Formule 1 sa sedištem u Velikoj Britaniji pokrenulo je projekat nazvan “Pitlane” (boks), kojim odgovaraju na poziv Vlade i uključuju se u proizvodnju medicinske opreme, prvenstveno respiratora, potrebne za borbu protiv pandemije koronavirusoa.

U projekat su uključeni Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, Haas i Williams, njihovi tehnološki ogranci, kao i rukovodstvo Formule 1.

“Sledeći odluke britanske Vlade, projekat ‘PItlane’ je fokusiran na tri područja rada. Ta područja variraju od prenameni postojećih medicinskih aparata, podrške u povećanju proizvodnje respiratora prema poznatim nacrtima, do ubrzanog osmišljavanja i izgradnje prototipova novih uređaja za licenciranje i moguću proizvodnju”, stoji u saopštenju F1.

“Jedinstvena sposobnost formule 1 da ubrzano odgovori na inženjerske i tehničke izazove dopušta nam da se nadovežemo na dosadašnje inženjerske odgovore u industriji.”

U saopštenju se zaključuje da svih sedam timova “ostaje spremno da učestvuje i u ostalim područjima koja zahtevaju brz, inovativan tehnološki odgovor na jedinstvene izazove pred koje nas stavlja pandemija COVID-19”.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay