“Tominoj kancelariji” 50 miliona dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Kancelarija Nacionalnog saveta za koodinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, koju vodi bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, iz budžeta Srbije za narednu godinu biće izdvojeno 50 miliona dinara.

Za plate, dodatke i naknade zaposlenih u toj kancelariji opredeljeno je 22,5 miliona dinara, a za troškove osiguranja oko 13,2 miliona dinara.

Vlada Srbije je u maja ove godine donela odluku o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, a prva sednica održana je krajem avgusta. Plan je bio da kancelarija Saveta zapošljava oko 30 ljudi.

Zadatak Saveta je da razmatra, usmerava i koordinira sprovodjenje Sporazuma o strateškom partnerstvu izmedju Srbije i Rusije, koordinira rad ministarstava, Mešovitog komiteta i drugih organa i stara se o sprovodjenju zajedničkih projekata u oblasti nafte i gasa, naučno-tehničkoj i industrijsko-tehnološkoj saradnji i saradnji u oblasti obrazovanja i kulture.

Vlada je u avgustu iz budžetske rezerve za rad te kanclaerije do kraja ove godine obezbedila 38,4 miliona dinara. Na plate zaposlenih u kancelariji, koja je servis Saveta, tada je izdvojeno 14,4 miliona dinara, a za troškove putovanja članova Saveta 8,13 miliona dinara.

 

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot