Tople probe i kraljevsko venčanje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Vikend za nama obeležili su konačno topli radijatori beogradskih domova koji koriste centralno grejanje (iako ga plaćaju cele godine) i kraljevsko venčanje (iako živimo u Republici).

„Tople probe“ počele su u petak popodne, uz direktan prenos na televiziji i obećanje zvaničnika da je sve spremno za grejnu sezonu. Ipak, do pojedinih domova (ne pitajte odakle znamo) ta toplota nije dopirala, a  nakon poziva nazočnoj toplani, kako biste proverili hoće li stići sunce toplih proba i do vašeg radijatora odgovor je bio: „da, i mi smo na televiziji videli da je počelo grejanje“.

Ipak, subotnje jutro je promenilo sve i dokazalo da televizije, ipak, ne lažu- grejanje je stiglo. Ne zaboravimo da grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, a očekujemo da će to biti obeleženo intoniranjem himne beogradskih toplana, čuvenog hita “Riblje čorbe” – “Ja sam se ložio na tebe”, gde se u stihovima bliže objašnjava agregatno stanje: ” ti si bila mrtva hladna, ti si bila mrtva, ti si bila hladna“.

Možda nam grejanje nije ni trebalo, jer je na televiziji bio i direktan prenos „kraljevskog venčanja“ u familiji Karađorđević, pa nas je “topilo” uživanje u prizorima glamura i toaleta zvanica u Sabornoj crkvi.  Mladin otac, slikar Cile Marinković, zadovoljno je izjavio: San svakog roditelja je da svoje dete izvede na pravi put. Danica je uspešan umetnik, a sada je postala i princeza. Šta bi moglo lepše da se poželi? Puno mi je srce. Želim njoj i Filipu svu sreću u životu – kazao je Marinković za “Novosti”. Biće da od umetnosti nema ‘leba.  Srećan ponedeljak, svima koji slave !

Izvor: BIZLife

Foto: YouTube screenshot

Piše: Bojana Milovanović