Tramp ipak dolazi u Davos

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP Michel Euler

Danas u Davosu zvanično počinje Svetski ekonomski forum na kome će se pojaviti veliki broj lidera iz sveta biznisa i politike. Već prvog dana „zvezda“ će biti kanadski premijer Džastin Trudo, ali prava zvezda Foruma ipak će biti predsednik SAD Donald Tramp, koji je potvrdio svoj dolazak.

Tramp će se Forumu obratiti u petak, a tom prilikom izneće viziju ‘Amerike pre svega’, javljaju svetske agencije.

Dolazak Trampa bio je uslovljen okončanjem delimičnog zatvaranja savezne uprave, ali pošto je sporazum u u Kongresu zaključen, Bela kuća je saopštila da će se Tramp pojaviti u Davosu.

Tramp će putovanje u Švajcarsku iskoristiti za susrete s brojnim čelnicima, među kojima i s britanskom premijerkom Terezom Mej, a agencije napominju da je prethodni američki predsednik koji je putovao u Davos bio je demokrata Bil Klinton 2000. godine.

Uoči današnjeg zvaničnog početka Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, sinoć su u švajcarskom zimskom centru dodeljene nagrade Kejt Blančet, Eltonu Džonu i bolivudskoj zvezdi Šahu Ruku Kanu, za rad na podizanju svesti o pitanjima ljudskih prava.

U toku trajanja foruma govoriće veliki broj lidera iz oblasti politike, ekonomije i šou biznisa, a organizatori izdvajaju govore Angele Merkel, Emanuela Makrona, Tereze Mej, ali i vlasnika Alibabe, Džeka Maa.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta/AP Michel Euler