Tramp položio zakletvu, a ovo je NAJDUHOVITIJI tvit na tu temu (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp danas je u Vašingtonu položio zakletvu kao 45. predsednik SAD.

Tramp je ispred zgrade Kongresa položio zakletvu s rukom položenom na Bibliji koja pripadala američkom predsedniku Abrahamu Linkolnu.

Na temu zakletve dolazi i najduhovitiji tvit.

Ovaj tviteraš aludirao je na čuvenu scenu iz serije “Prijatelji” kada Ros izgovara pogrešno ime na venčanju.

Tramp je u inaugaracionom govoru rekao da će sprovoditi politiku “Amerika prvo” koja podrazumeva brigu o unapređenju života u SAD i da neće drugima nametati svoj stil života.

Posle polaganja zakletve, Tramp je rekao da su decenijama otvarane fabrike u drugim zemljama na uštrb američkih fabrika, da je vojska SAD pomagala odbranu dugih zemalja koje same nisu dovoljno ulagale u odbranu, kao i da su SAD trošile milijarde dolara u inostranstvu na infrastrukturu dok se ona raspadala u SAD.

“To je prošlost. I sada gledamo samo u budućnost”, rekao je Tramp, dodajući: “Od danas će nova vizija vladati našom zemljom. Od sada će biti samo Amerika prvo! Amerika prvo!”

U govoru u kojem je naglasak bio na protekcionizmu američke privrede, Tramp je rekao da će SAD iskoreniti radikalni islam s lica zemlje.

Novi američki predsednik je rekao da SAD više neće nametati svoj stil života drugima, već će ga pokazati u njegovom sjaju i navesti druge da ga slede.

“Sledićemo dva jednostavna pravila. Kupujmo američko i zapošljavajmo Amerikance”, rekao je Tramp.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: YouTube screenshot