Trampov štab negira intervju u kom se on izvinjava Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Savetnica predsedničke kampanje Donalda Trampa tvrde da nisu tačni navodi da se Tramp izvinio Srbiji zbog bombardovanja 1999. godine.  Glavni urednik Nedeljnika Veljko Lalić kaže da “redakcija ostaje pri tvrdnji da je intervju autentičan”.

Trampova savetnica u kampanji Suzan Rajder Javorovski izjavila je za Politiko da se intervju koji su objavili srpski mediji nikada nije dogodio.

Nije bilo Trampovog intervjua o Srbiji. Ne znam odakle se to pojavilo. Nikada nisam omogućila bilo kakav intervju sa novinarima iz Srbije, rekla je Javorovski.

Javorovski navodi da se nedavno srela sa jednim čovekom srpskog porekla koji je želeo da podrži Trampovu kampanju, a ona je tu informaciju dalje prosledila. Ona veruje da je iz razgovora sa tim čovekom kasnije nastao, kako kaže, izmišljeni intervju.

Portparolka Donalda Trampa Houp Hiks, kao ni drugi zvaničnici iz njegovog štaba, nisu želeli da komentarišu ove navode. Politiko navodi da je pokušao da kontaktira i srpski magazin Nedeljnik, ali da u tome nisu uspeli.

Glavni urednik Nedeljnika Veljko Lalić rekao je za N1 da će se uskoro oglasiti saopštenjem, ali da “redakcija Nedeljnika ostaje pri tvrdnji da je intervju autentičan”.

Nedeljnik je preneo intervju sa Donaldom Trampom u kojem se on izvinio za bombardovanje Srbije i pozvao Srbe u Ilinoisu, Indijani, Viskonsinu, Ohaju i Mičigenu da glasaju za njega.

Izvor: N1