TRENIRANJE STROGOĆE: Trubači mogu, ali selfi… (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: KC Niš

Direktor Kliničkog centra u Nišu pokrenuo je disciplinske postupke protiv jednog lekara i dve medicinske sestre koji su na društvenim mrežama objavili fotografije iz operacionih sala novog Kliničkog centra.

Razumem da su lekari i sestre želeli da se pohvale novim, savremenim operacionim salama i daleko boljim uslovima za rad, ali postoje i pravila da se to ne treba činiti u toku operacija, izjavio je dr Zoran Radovanović.

Prema njegovim račima, pacijenti ni na koji način nisu bili ugroženi, niti su povređena njihova prava na privatnost, ali su propisi jasni.

„Medicinsko osoblje u toku operacije mora da se fokusira na medicinski zahvat koji se izvodi, a ne na pravljenje fotografija i zato sam pokrenuo disciplinske postupke protiv svih koji su takve slike objavili na društvenim mrežama“, kaže Radovanović.

Selfi u operacionoj sali (foto: FB printscreen)

Imajući u vidu da je Klinički centar tercijarna zdravstvena ustanova najvišeg nivoa zdravstvene zaštite, svi zaposleni su dužni da čuvaju dostojanstvo i ugled Kliničkog centra Niš kao i da iskazuju najveći stepen lojalnosti prema KC Niš, navodi se u naredbi direktora Radovanovića koja je upućena svim direktorima Klinika kako bi se sa njom upoznali zaposleni.

U odbranu medicinskih radnika koji su objavili fotografije iz operacionih sala, stao je sindikat „Nezavisnost“ Kliničkog centra u Nišu.

Objavljivanje selfi fotografija, podelilo je i nišku javnost – dok jedni smatraju ovakav potez kao krajnje neprimeren, drugi ih brane i kažu da ništa pogrešno nisu uradili.

KC Niš je nedavno takođe dospeo u žižu javnosti iz „nemedicinskih“ razloga, kada se osoblje iz stare zgrade Urgentnog centra uz pratnju trubača preselilo u nove prostorije.

Izvor: Blic

Foto: KC Niš