“U gradskom budžetu tri milijarde dinara više”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predlogom rebalansa budžeta Beograda koji je usvojen danas na sednici Gradskog veća utvrđeno je da imamo tri milijarde dinara više, što je skoro tri odsto ukupnog budžeta, i to na najzdravijim mogućim osnovama, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Kako je objasnio, taj novac dolazi iz povećanog prihoda, odnosno poreza na dohodak građana, koji su ustupljeni od Republike, što je direktna posledica povećanog broja zaposlenih u Beogradu i povećane prosečne plate.

“Drugi izvor toga je rezultat teških pregovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) gde smo stare dugove prethodne gradske vlasti smanjili, odnosno kamatnu stopu sa 3,2 odsto na dva odsto i time uštedeli 726 miliona dinara”, istakao je Mali.

Dodao je da će u oblasti privrede biti obezbeđene dodatne subvencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, za razvoj i unapređenje poslovanja u gradu i još dodatnih 30 miliona subvencija samo za poljoprivredu.

“Velika stvar za građane koji žive u takozvanim prigradskim opštinama jeste to što ovaj rebalans podrazumeva 508 miliona dinara samo za asfaltiranje nekategorisanih puteva, tamo gde nikada nije bilo asfalta”, naveo je Mali.

Izvor: Beta

Foto: Beta