U Ivanjici UKRADENO 2.000 litara “diplomatske rakije”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U Ivanjici je ukradeno 2.000 litara rakije koja je bila namenjena za prijeme u ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, kao i u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, zbog čega je nazvana i “diplomatska rakija”.

Kako je preneo portal Vostok vesti, rakija “Serbka”, koja je dospela i u kuhinju administracije ruskog predsednika Putina, nestala je iz skladišta destilerije “Savićević”.

U destileriji navode da se u slučaj umešalo i Više javno tužilaštvo u Kraljevu, jer, kako kažu, “nije problem rakija, nego odredište gde je trebalo da bude biti otpremljena, s obzirom na to da je deo rakije bio specijalno tretiran pod posebnim uslovima za posebnog naručioca”.

Kriminalističko odelenje u Ivanjici je po nalogu tužilaštva pokrenulo istragu, pa su na informativne razgovore privodili više osoba, a istraga se nastavlja.

Portal Vostok nezvanično saznaje da su na ispitivanje više puta privođene dve osobe koje su bile zaposlene u destileriji.

Izvor: Danas, FoNet

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Dragana

    Ne mogu da se odlučim koga mi je više “žao” ambasade Rusije ili Ministarstva srBskog …to ćete da istrazujete vrlo pedantno dok ne iskoči neki vaš pajtas ,onda će biti “pujpikenevazi”