U nedelju vanredna sednica SOKOJ

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U nedelju se održava vanredna Skupština Organizacije muzičkih autora Srbije SOKOJ, na kojoj se očekuje rasprava o više tačaka koje dugo čekaju na svoje rešavanje.

Pojedini autori su, pored predloženih tačaka dnevnog reda – izbor člana Upravnog odbora i razmatranje i usvajanje predloga izmena i dopuna plana raspodele, pokrenuli i predloge za nove tačke.

Predlozi podrazumevaju formiranje radne grupe, biranje članova radnog tela, kao i održavanje nove vanredne sednice Skupštine u periodu od decembra 2017. do februara 2018, na kojoj bi članovi novoformirane grupe predstavili rezultate do kojih su došli u obavljanju poverenih poslova.

Autori zahtevaju da radna grupa bude formirana od članova koji nisu deo aktuelnog sastava Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Saveta autora, kako ne bi bilo sukoba interesa, i da budu zaduženi za preispitivanje dostavljanih košuljica od strane TV stanica u predhodnih 5 godina, preispitivanje obračuna naknada za korišćenje dela tokom 2016. godine i izbor nezavisne revizorske kuće koja do sada nije obavljala nikakve usluge za SOKOJ, u cilju vanredne revizije kompletnog finansijskog poslovanja SOKOJ.

Podsetimo, kompozitor Petar Stokanović dao je ostavku 13. juna na mesto predsednika i člana Upravnog odbora SOKOJ, usled nemogućnosti da svoju funkciju i zaduženje vrši na profesionalan način.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay