X
 • English
X

Vesti dana

Ubijen Oliver Ivanović

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

 Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović podlegao je povredama pošto je na njega pucano ispred prostorija stranke u svernoj Kosovskoj Mitrovici. Pucnji su upućeni iz automobila u pokretu.   
Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović izjavio je da su lekari te zdravstvene ustanove u 9.15 konstatovali smrt Ivanovića.

Milan Ivanović je na konferenciji za novinare u Kliničko-bolničkom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice kazao da je lider GI SDP primljen u bolnicu sa najmanje pet prostrelnih rana u gornjem delu grudnog koša.

„Primljen je bez znakova života. Lekari su preduzeli sve neophodne mere, od 8.30 do 9.15 nije došlo do uspostavljanja srčane funkcije i u 9.15 je konstatovana smrt“, kazao je Milan Ivanović.

„U Kosovskoj Mitrovici vlada stanje šoka, ljudi su u zapanjeni i u čudu. Ceo grad je blokiran, paralisan. Policija je još ispred sedišta stranke“, kazala je BIZLife dopisnica agencije Beta iz Kosovske Mitrovice Slavica Radulović.

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šićiri Sila izjavio je za prištinski portal Ekspres (Expres) da je na lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića pucano iz automobila u pokretu.

Prekid pregovora u Briselu

Srpska delegacija u Briselu prekida danas ponovo započete pregovore i hitno se vraća za Beograd zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, prenosi Blic.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ubistvo Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici teroristički akt.

Vučić je rekao da je upućeno pismo UNMIK-u i Euleksu sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u sprovodjenju istrage na Kosovu i Metohiji. On je kazao da očekuje da Tužilaštvo za organizovani kriminal danas pokrene predistražni postupak.

Izvor: BIZLife, Beta, Blic

Foto: YouTube screenshot

Komentari 3

 1. Lajla

  Klasicno smaknuce, pa ja ne mogu da verujem. Ubise coveka ko zeca! Divlji zapad!!!

 2. Jelena

  Zao mi je. Tuga za njegovu porodicu i celu Srbiju. Pokoj mu dusi.

 3. razočarana

  Velika tuga i razočarenje što se opet dešavaju grozne stvari.
  Saučešće porodici.
  Počivaj u miru Olivere kada ti nisu dali da živiš u miru!
  Dušmani zli neka duše svoje daju………..