UHAPŠEN državni sekretar, ministarka veruje da NIJE KRIV

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U nastavku akcije borbe protiv korupcije u Infrastrukturama Železnice uhapšeno je pet osoba među kojima i Miodrag Poledica, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Postoje osnovi sumnje da su oni izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD Infrastrukture železnice M. J., B.A. i P.Ć., u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P., kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S., u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti, osumnjičeni M. M., direktor drugog privrednog društva, davao je tzv. “uslužne ponude” kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

U narednih 48 sati, oni će biti privedeni i saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je u saopštenju povodom hapšenja državnog sekretara Poledice rekla da “daje punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije”.

Zorana Mihajlović je, povodom hapšenja državnog sekretara, istakla da svi zaposleni u Ministarstvu i ona u svakom trenutku stoje na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija.

“S druge strane, za sada nemam nijedan razlog da poverujem da je državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret”, navodi se u saopštenju ministarke građevine.

Izvor: Agencije

Foto: Pixabay