UKINULI im pretplatu na Njujork tajms jer KRITIKUJE Trampa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP_Alex Brandon

Članovi biblioteke u jednom okrugu na Floridi ostali su bez elektronske pretplate na Njujork tajms, jer lokalne vlasti smatraju da je reč o novinama koje objavljuju lažne vesti.

Odbornici u okrugu zapadno od Orlanda nisu odobrili zahtev biblioteke da okrug plati 2.700 dolara za pristup internet izdanju jednog od najprestižnijih dnevnih listova na svetu, zbog kritičkog pisanja o američkom predsedniku Donaldu Trampu.

“Lažne vesti. Slažem se sa predsednikom Trampom. Ne želim Njujork tajms u našem okrugu. Ne slažem se sa njima i ne volim ih i zato sam glasao protiv. Taj novac može da se iskoristi za nešto drugo. Podržavam Donalda Trampa”, kazao je jedan od odbornika, prenosi Gardijan.

Ova odluka izazvala je podeljene reakcije stanovništva – dok jedni zbog toga izražavaju žaljenje, drugi je hvale kao opravdanu.

Biblioteka, prema navodima Gardijana, još uvek dobija štampano izdanje Njujork tajmsa za svojih 70.000 članova.

Odluka o ukidanju pretplate za internet izdanje doneta je istog dana kada je Bela kuća objavila da planira da naredi saveznim agencijama da ukinu pretplate na dva najuglednija američka dnevnika, Njujork tajms i Vašington post, uz obrazloženje da objavljuju tekstove koji se loše odražavaju na predsednika Trampa.

Izvor: Politika

Foto: Beta/AP_Alex Brandon

Komentari 1

  1. slobodan

    Ne zato sto kritikuju vec zato sto aktivno sire lazi.Nesto slicno Informeru ,Kuriru,Alo………….