Upravni odbor RTS-a ne da “Nemanjiće”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: RTS promo

Upravni odbor i menadžment RTS-a saglasni da ocenu seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine” ipak daju gledaoci i stručna javnost nakon emitovanja.

Uvažavajući mišljenje Programskog saveta i imajući u vidu svoje zakonske nadležnosti, Upravni odbor i menadžment RTS-a saglasni su da će ocenu o seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine” ipak dati gledaoci i stručna javnost nakon emitovanja, navodi se u saopštenju sa sednice Upravnog odbora Javnog medijskog servisa Srbije.

Programski savet RTS-a uputio je nedavno pismo Upravnom odboru ove televizije, generalnom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku kulturno-umetničkog programa kojim se zahteva da se nove epizode “Nemanjića” ne emituju dok se serija ne pogleda na internoj projekciji u javnom servisu. Zatraženo je da članovi programskog saveta pogledaju prvih pet epizoda serije.

Nastavak emitovanja serije “Nemanjići – Rađanje kraljevine”, po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića, planiran je za februar.

 

Izvor: RTS

Foto: RTS promo

Komentari 7

 1. Kristina

  Kad ih mrzi da gledaju sve epizode..

 2. novikorisnik

  Pogledao “NG specijal” i mogu reći da je ovo prosečan pokušaj, odnosno ispod prosečni pokušaj, da se napravi “istorijski spektakl”.
  Prvo gluma je prilično neprilagođena za ovaj žanr, a moglo bi se reći i prilično loša…atmosfera je katastrofa, dobro sam upamtio lošu glumu Dubravke kad prati muža na robiju, o klincima da ne pričam…bitke katastrofa, vidi se da je oružje od stiropora ili čega već….oni govori koje drži Nemanja isto katastrofa, pa svi u glas kada pozdravljaju i uzvikuju…sve se nadam da će biti bolje u narednim epizodama, ali se bojim da će sve ostati samo na nadi….

  • Stefanija

   Pa šta ste očekivali? Srpski “Game of Thrones”? Zaboga koji analitički komentari..Bogu hvala da su napravili seriju na tu temu..

 3. Predrag

  Pa sad biću slobodan da to ovako okarakterišem. Nemanjići su ponos našeg naroda, bar bi tako trebalo biti. Shodno tome ova se serija morala uraditi mnogo ozbiljnije. Bez ličnih interesa i dilova što stiče se utisak ovde preovladava. Ovako ova je tema i ekranizacija potrošena na jeftin način i dugo će proći vremena da se neko ponovo uhvati ovog projekta. Zamislite recimo Kusturicu napr. u ovom projektu !?! Da je pameti kao što je nema.

  • Jelena

   Kusturica? Ma, dajte, da napuni seriju ciganima.

 4. Vesna

  Kao prvo~ los termin za pocetak prikazivanja teske i neretko surove istorijske epohe.Bolje bi bilo da je krenula za Bozic, koji i jeste tradicija, a ne novogodisnja noc, kada se slavi buducnost i vera u nesto novo i bolje.
  Moram priznati da nisam odgledala celu epizodu.Nije mi prijalo. Razvuceni delovi.Boja mracna, bezlicna, iako je ulozeno dosta u kostime.Nikad mi nece biti jasno, zasto se prikazuje u neprirodnim bojama, koje zamaraju oci , a na kraju i psihu i daju los utisak .Uzivala sam gledajuci snimke sa snimanja .Ovako ispada da sunce nikad nije sijalo .Za sve ostalo , slazem se sa komentarima koji su se pojavljivali vec nakon emitovanja.
  Utisak je i da je ljudima previse negativnih serija, kao Senke nad Balkanom , koja je , takodje,. mracna i prepuna nasilja i vulgarnosti, neprimerene za termin u kojem su emitovane.
  Serija ~ Psi laju,, jos jedan nerealni pokusaj , koji kao ishod ima ismejavanje i srozavanje ljudi.Potseca na Rijaliti.
  RTS je nacionalna televizija i trebalo bi da daje obrazovni i pozitivno uticajni program.Da se posle ne bismo pitali otkuda toliko nasilje.Cak i delove istorije ne morate pokazivati sa surovim scenama.Vizuelno i sokantno ostaje u podsvesti.Program filmova i za Novu godinu , surov, bez porodicnih i onih koji promovisu ljubav svake vrste..Ako zelimo lepse i sredjenije drustvo , moramo vaspitavati i stvarati ljude sa pozitivnim podsticajem.

 5. Draginja

  Slažem se sa predhodnim gledateljkama gotovo u svemu. Izuzela bih samo Senke nad Balkanom i jedva čekam nastavak.