Uskliknimo s ljubavlju januarskoj plati

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pexels

Na školskim priredbama ovog vikenda pevalo se “uskliknimo s ljubavlju Svetitelju Savi”, slavila se školska slava i veličao se prvi srpski prosvetitelj. Razmišljam se šta li bi Sveti Sava imao danas da nam kaže, sigurna sam da bi u nekim od tabloida osvanuo naslov -SVETI SAVA: Unakazili ste prosvetu! (FOTO/VIDEO). Sveti Sava bi nam sigurno rekao i da se ne svađamo, ne delimo međusobno i ne sekiramo oko serije „Nemanjići“, bez obzira na to koliko je skupo koštalo njeno snimanje.

Ipak, dok mi samo nagađamo ministar prosvete Mladen Šarčević zna, ma, potpuno je ubeđen u to šta bi nam Sveti Sava rekao: „Da može da nas vidi Sveti Sava, a može, video bi da je Srbija jača i pametnija, da se i sada, kao pre mnogo vekova ugleda na najbolje, da se trudi da ih sustigne i prestigne. Danas, mili prosvetitelju, vidiš da se trudimo, da silovito krećemo napred, da menjamo Srbiju u kojoj živimo da znanje bude najvažnija reč pored ljubavi. Znanje za sve, za razvoj zemlje, za lični uspeh i sreću, za veliki ugled naših ljudi i samopouzdanje koje nam je toliko potrebno“. Ipak, nešto mi se čini da bi se Sveti Sava, kada bi nas video, uhvatio za glavu i od šoka ne bi znao šta da nam kaže, naročito kada bi bacio pogled na „Parove“ ili „Zadrugu“.

Ipak, na početku ove nedelje uskliknuti valja i zbog sve bližeg kraja januara i prve postpraznične plate. Ne zovu se praznici za džabe tako, isprazne oni podobro naše novčanike. A plata k’o plata, nikako da mirno „legne“, samo se nešto vrpolji i trčkara. U susret plati, sve će to neki nenamiren račun da pozlati.
Srećan ponedeljak, svima koji slave!

Izvor: BIZLife

Foto: Pexels

Piše: Bojana Milovanović