VANREDNA situacija i u Požegi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović je, na osnovu predloga Opštinskog štaba za vanredne situacije, doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji te opštine, navodi se u saopštenju objavljenom na veb-sajtu te lokalne samouprave.

Odluka će stupiti na snagu od ponedeljka 6. jula, od 6 časova ujutru.

U Požegi će od ponedeljka biti obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i na zelenoj pijaci, a u ugostiteljskim i sličnim objektima će biti zabranjeno organizovanje muzičkih i zabavnih manifestacija, proslava ili porodična okupljanja.

Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se na period od 7 časova ujutru do 20 časova, a broj osoba u trgovinskim i uslužnim objektima će biti uslovljen obaveznom distancom od najmanje dva metra između mušterija.

Za trgovce i ugostitelje je obavezno i poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, dok će u predškolskim i drugim obrazovnim ustanovama morati da se poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Iste mere biće na snazi u studentskim domovima, parkovima, dečjim i sportskim igralištima, izletištima i tokom vežbanja na otvorenom, u javnom prevozu, bibliotekama, muzejima, teretanama i fitnes klubovima, kao i u frizerskim i kozmetičkim salonima.

U javnom i taksi prevozu takođe je propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

“Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Požega da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama”, navodi se u odluci.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay