Vanredna situacija u 11 opština zbog snega i leda

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Vanredna situacija zbog snega i leda proglašena je u 11 opština u Srbiji, a nadležni su angažovani na raščišćavanju puteva i pružanju pomoći stanovništvu, rečeno je u Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Opštine Crna Trava i Trgovište danas su proglasile vanrednu situaciju a to je prethodno uradjeno i u Aleksincu, Blacu, Sjenici, Medvedji, Vlasotincu, Vladičinom Hanu, Novoj Varoši, Tutinu, i Vranju.

Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora MUP-a za vanredne situacije Živko Babović rekao je da trenutno pada slab sneg što stvara dodatne probleme u opštinama u kojima je uvedena vanredna situacija.

On je rekao i da se radi, sa izuzetkom grada Vranja, o malim i siromašnim opštinama koje imaju male kapacitete za čišćenje putnih pravaca od snega i da im pomažu republička javna preduzeća, vojska i pripadnici Sektora za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, niske temperature očekuju se i u naredna dva do tri dana, što predstavlja dodatni problem, kao stvaranje dodatnog leda na rekama.

Na Dunavu, Savi i Tisi, kao i vojvodjanskim kanalima, odlukom Ministarstva gradjevine saobraćaja i infrastruktrue zbog leda i jakog vetra je zabranjena plovidba.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: Beta