Vedrana Rudan napisala otvoreno pismo Severini

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Printscreen/Youtube

Presuda suda kojom je sin Severine Kojić i Milana Popovića dodeljen na starateljstvo ocu, izazvala je veliku pažnju javnosti u celom regionu.

Da li zbog toga što su u pitanju dve javne licnosti, pevačica i poznati biznismen, ili zbog toga što nije uobičajeno da se starateljstvo nad detetom posle razvoda dodeli ocu, ali komentari, pogotovo na društvenim mrežama ne jenjavaju.

Podršku Severini Kojić pružila je otvorenim pismom i u javnosti deklarisana zagovornica prava žena, hrvatska spisateljica Vedrana Rudan.

Rudan je najpre opisala kako se osećala kada je i sama napustila muža i kakve su bile reakcije okoline.

„Gospođo Kojić! Čemu suze? Baš je to ono na što se on pali. Čemu čuđenje presudi? Živimo u Hrvatskoj. Ne znate moć novca? Ne znate koliko ženska mržnja može biti ogromna kad ženka osjeti da bi neka druga ženka mogla odbaciti okove u kojima se ona sama batrga?

Gospođo Kojić, kako ne razumijete? Svi su protiv vas. Portali, susjedi, tabloidi, sudovi, sistem, žene, žene, žene. Na strani vaših protivnika je i ogroman novac uložen u vaš progon.

Gospođo Kojić, vi ste vještica koju treba zgaziti, pretvoriti je u baru suza. Treba vas uništiti pa vam zauvijek oduzeti pravo da viđate sina zato jer ste “ludi”. Da ste “normalni” u nekom biste kamenom dvorcu gledali “Zadrugu”, lakirali nokte i pjevali sebi pod bradu.

Gospođo Kojić, kad vas vidim ovako uplakanu pitam se, gdje je Severina? Severina koja leti zrakom, Severina koja pjeva pred tisućama ljudi, Severina koja ne plače ni kad se čitava ženomrzačka Hrvatska protiv nje digne na noge.“

Pismo u celosti možete da pročitate na linku u nastavku.

Otvoreno pismo Severini


Izvor: BIZLife

Foto: Printscreen/Youtube

Komentari 2

  1. SAŠA

    da li je baš sve tako..?

  2. Dmitar

    Tekst Rudanove nema veze sa argumentima. Ta žena je puna mržnje.