Vesić će ispuniti Vučićevu molbu: Tramvaj zvani želja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Povodom molbe predsednika Aleksandra Vučića gradskoj upravi u Beogradu da kupi prve “Simensove” tramvaje koji će biti proizvedeni u Кragujevcu, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će Beograd sa zadovoljstvom kupovati tramvaje proizvedene u Srbiji, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici glavnog grada.

“Za Beograd je velika čast da imamo mogućnost da kupujemo ‘Simensove’ tramvaje koji će se proizvoditi u Кragujevcu kako je juče najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić”, rekao je Vesić i podsetio da će to biti veliki povratak “Simens” tramvaja na ulice glavnog grada.

“Beograđane je 1923. godine prevozilo trideset modernih ‘Simensovih’ tramvaja i trideset ‘Simensovih’ prikolica. Pet godina kasnije smo dobili još 40 tramvaja, pa je Beograd 1932. godine imao trinaest tramvajskih linija i 96 tramvaja. Tramvajska linija prema Zemunu otvorena je 1935. godine. Drugi svetski rat smo dočekali sa 10 tramvajskih linija i ukupno 104 tramvaja”, podsetio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je poručio da će Beograd u narednim decenijama širiti tramvajsku mrežu.

“Do sredine naredne godine biće završeno postavljanje šina preko Mosta na Adi pa ćemo povezati Banovo Brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, a planirano je i proširenje tramvajske mreže prema Višnjičkom polju i Zemunu kao i spajanje Slavije i Кalemegdana tramvajskom linijom broj 1”, rekao je zamenik gradonačelnika i podsetio da naredne godine počinje rekonstrukcija ulica i tramvajskih šina u 27. marta, Кraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana čime će se omogućiti da novi tramvaji koriste čitav krug dvojke.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić zamolio je prilikom otvaranja prvog proizvodnog pogona u okviru “Mind” parka u Кragujevcu, rukovodstvo Grada Beograda da kupi prve tramvaje koji budu proizvedeni u toj fabrici.

Izvor: Beoinfo/N1

Foto: youtube