Vesić o GSP: Maske, obeležena mesta, redar i – validacija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će se u vozila javnog gradskog prevoza ulaziti na prednja, a izlaziti na ostala vrata, kao i da će se obeležja nalaziti na samim vratima.

Na ulazu će stajati redar koji će puštati određen broj putnika u vozilo. Validacija karte je neophodna, a svako drugo sedište će biti obeleženo, kako bi se držala fizička distanca.”

Osim toga i na podu će biti obeleženo gde ljudi mogu da stoje, pojasnio je Vesić za TV Prva i dodao da će putnici morati da koriste maske u vozilima gradskog prevoza.

Prema njegovim rečima, u prvoj fazi, od 8. maja vozila će moći da koriste samo zaposleni koji imaju potvrdu o radnom angažovanju, u drugoj fazi će to biti dozvoljeno studentima i đacima, u trećoj nezaposlenima, a u četvrtoj fazi i penzionerima.

Kada je reč o higijeni, naveo je, vozila gradskog prevoza će biti redovno dezinfikovana i provetrena.

Govoreći o planiranoj nabavci vozila zamenik gradonačelnika je rekao da je Beograd planirao kupovinu stotinu autobusa, te da je, iako je budžet Grada smanjen, ta kupovina ostala. Siguran sam, dodao je, da ćemo moći da je realizujemo u drugoj polovini godine.

Trebaju nam zglobni autobusi i da nije bilo ovog virusa u martu bi bio raspisan tender za kupovinu novih vozila”, zaključio je Vesić.

“Gradski prevoz u Beogradu od 8. maja, ali neće moći svi da uđu”


Izvor: Danas

Foto: BIZLife