Vesića posle promocije izvelo obezbeđenje, opozicione pristalice mu skandirale i pojurile ga (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić održao je sinoć promociju svoje knjige o Beogradu, sa koje ga je izvelo obezbeđenje jer su okupljeni građani i politički aktivisti predvođeni pojedinim opozicionim liderima zviždali, uzvikivali razne optužbe na njegov računa i na kraju pojurili za njim Knez Mihailovom ulicom.

Kako navodi N1, Vesić je u pratnji obezbeđenja izašao iz galerije Progres, u kojoj se održavala promocija njegove knjige o Beogradu, dok su okupljeni zviždali i uzvikivali “Vesiću, lopove”, a potom i pojurili za njima.

Prema snimcima objavljenim na Tviteru vidi se kako Goran Vesić iz galerije izlazi okružen obezbeđenjem, koje udaljava okupljene ispred Progresa i oslobađa prostor da zamenik gradonačelnika prođe Knez Mihajlovom ulicom kroz špalir okupljenih.

Kada je Vesić izašao, za njim i obezbeđenjem je kroz Knez Mihajlovu potrčala grupa ljudi, koji su zviždali i uzvikivali “Ua” i “Vesiću, lopove”.


 

Agencija Beta javlja da je tokom uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbeđenja i aktivista Saveza za Srbiju, delovalo da je neko odgurno i zamenika gradonačelnika a potom su opozicioni aktivisti trčali za Vesićem od izlaza galerije u pravcu Zmaj Jovine ulice.

Oni su uvredama dočekali goste promocije, među kojima i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikolu Selakovića, a jedna od aktivistkinja SzS pokušala je telom da zaustavi vozilo u kom se Vesić nalazio a koje se velikom brzinom uputilo ka Narodnom pozorištu.

Ranije tokom večeri došlo je do verbalnog sukoba, a potom i koškanja aktivista Srpske napredne stranke i Saveza za Srbiju, koji su se okupili ispred galerije Progres. Među okupljenima je bio i predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać.

Vesić je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografije i snimke na kojima se vidi kako ljudi pale njegovu knjigu i uporedio taj postupak sa spaljivanjem knjiga u Hitlerovo vreme.


 

Izvor: BIZLife/N1

Foto: Beta

Komentari 2

  1. Bor Boranin

    Umesto Vesića da kandiduju za Nobelovu nagradu za književnost, naelektrisani građani Beograda hoće da linčuju svoga zamenika gradoinačelnika, pardon prvog čoveka Beograda, tako se ponaša. Takođe zaslužuje nagradu za pločaste kaldrme Trga republike, Skadarlije, a biće još tehničkih una(za-pre)đenja?

  2. Pingback: Vesić postao PISAC - izašla iz štampe njegova „Knjiga o Beogradu” (FOTO) - Bizlife.rs