FOTO+VIDEO DANA: “Hvala kapitenu”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BetaAP/Gregorio Borgia

Dugogodišnji kapiten Rome, 40-godišnji Frančesko Toti oprostio se od tog fudbalskog kluba posle 25 sezona u prvom timu.

“Došao je momenat za koji sam se nadao da nikad neće doći, ali sam bio svestan da je moralo. Ovo je zaista bila teška odluka”, rekao je Toti navijačima na stadionu Olimpiko.

Toti je protiv Đenove u poslednjem kolu Serije A nastupio poslednji put za Romu, a njegov oproštaj su pratile njegove suze, kao i mnogih saigrača i navijača koji su ispunili stadion Olimpiko.

Obišao je i počasni krug oko terena pozdravljajući navijače, koji su uglavnom nosili dres sa brojem 10 ili majice sa porukom posvećenu njemu.

Na kraju je uzeo loptu, potpisao se i poslao je u publiku. Loptu koja sada nekome predstavlja pravo blago. i pozdravili navijače, koji su uglavnom nosili dres sa brojem 10 ili majice sa porukom posvećenu njemu.

Jedan navijač je preskočilo ogradu i ušlo na atletsku stazu sa tribina, a Toti mu je prišao i fotografisao se sa njim. Posle utakmice je na centru terena postavljen veliki dres sa brojem 10 koji je Toti nosio tokom karijere, dok je na video bimovima bilo napisano “hvala kapitenu”.

Toti je prethodno ovacijama dočekan na stadionu uoči utakmice, a u igru je ušao u 54. minutu. On nije bio puno na terenu ove sezone, a navodno je u sukobu sa trenerom Lučanom Spaletijem.

On je rođen u Rimu, a za prvi tim Rome igrao je ukupno 786 utakmica, uz 307 golova. Za reprezentaciju Italije je nastupio 58 puta i bio je šampion sveta 2006. godine.

Izvor: Beta, Sportske

Foto: BetaAP/Gregorio Borgia

Komentari 1

  1. Milan

    Zbog njega sam poceo da gledam fudbal