Više od 50 ubijenih na koncertu u Las Vegasu (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Više od 50 osoba je ubijeno i 200 je ranjeno u pucnjavi na koncertu kantru muzike centru u Las Vegasa.

Napadača, koji je na okupljene pucao sa 32. sprata hotela “Mandalaj bej”, ubila je policija, saopštila je policija navodeći da je reč o 64-godišnjem Stivenu Pedoku, iz Las Vegasa.

Naoružani napadač pucao je prošle noći na publiku koncerta tokom festivala kantri muzike “Raut 91 Harvest”, nedaleko od hotela i kazina “Mandalaj bej”, na glavnoj ulici Las Vegasa.

Radi se o najtežem masovnom ubistvu u novijoj američkoj istoriji.

Islamska država preuzela odgovornost

Grupa Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad tvrdeći da je počinilac, šezdesetčetvorogodišnji Amerikanac, njihov vojnik koji je prešao u islam pre nekoliko meseci.

“Počinilac napada u Las Vegasu je vojnik Islamske države, on je počinio tu operaciju u odgovoru” na pozive organizacije da cilja zemlje uključene u borbu protiv Islamske države, javila je agencija Amak, organ propagande Islamske države, ne podnoseći nikakve dokaze o takvoj tvrdnji.

Grupa nije navela ime osumnjičenog napadača, koga je policija Las Vegasa identifikovala kao 64-orogodišnjeg Stivena Pedoka.

Kako navodi agencija AP Islamska država često tvrdi da su napadi pojedinaca inspirisani njihovom porukom, ali bez poznatih veza sa tom ekstremističkom grupom.

Izvor: Beta, Agencije

Foto: screenshot