Vlada donela uredbu o DODATNOM ZADUŽIVANJU tokom vanrednog stanja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Vlada Srbije je usvojila uredbu o dodatnom zaduživanju za vreme vanrednog stanja nastalog usled epidemije virusa COVID-19.

To se može uraditi uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija od vrednosti na domaćem i medjunarodnom finansijskom tržištu i davanjem državnih garancija.

Ovom uredbom se uređuje pokretanje postupka dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija od vrednosti na domaćem i međunarodnom finansijskom tržištu radi finansiranja budžetskog deficita, održavanja tekuće likvidnosti, kao i za obezbedjivanje neophodnih sredstava za finansijsku podršku i sprovođenje mera za ublažavanje ekonomskih efekata pandemije bolesti COVID-19 i davanjem državnih garancija za vreme vanrednog stanja, prenosi novinska agencija Beta.

Za vreme vanrednog stanja Vlada može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija od vrednosti na domaćem i medjunarodnom finansijskom tržištu i davanjem garancija Republike Srbije u iznosima višim od iznosa utvrdjenih Zakonom o budžetu za 2020. godinu.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay