• English
X

Vesti dana

Vlasnik Tesle i direktor Diznija neće više da savetuju Trampa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Vlasnik Tesle, milijarder Ilon Mask (Elon Musk), i direktor Volt Diznija Robert Iger saopštili su da napuštaju savetodavna tela Bele kuće posle odluke predsednika SAD Donalda Trampa da se povuče iz sporazuma, uz poruku da je “klimatska promena stvarna”.

“Napuštam predsedničke savete. Klimatska promena je stvarna. Napuštanje (sporazuma iz) Pariza nije dobro ni za Ameriku ni za svet”, naveo je Mask na Tviteru.

Iger, izvršni direktor Diznija, tvitovao je zatim da “iz principijelnih razloga” daje ostavku na mesto u savetodavnom telu Bele kuće.

I izvršni direktor komapnije Dženeral elektrik (General electric) Džef Imelt, koji nije u krugovima savetnika Bele kuće, osudio je odluku Donalda Trampa.

“Razočaran sam zbog odluke o Pariskom sporazumu. Klimatske promene su realne. Industrija treba sada da preuzme vodeću ulogu i da ne zavisi od vlade”, navodi se u poruci Imelta na Tviteru.

Povezane vesti

Tramp je sinoć objavio da se SAD povlače iz Pariskog sporazuma o klimi i da će odmah obustaviti “kompletnu primenu” odredaba Pariskog sporazuma.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot