Voditelj RTS-a i robot: Znao sam da priča srpski!

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Slobodan Miljević

Digitalni samit zemalja Zapadnog Balkana, koji je danas počeo u Beogradu, otvoren je na nesvakidašnji način – razgovorom voditelja dnevnika RTS-a i robota.

Vladimir Jelić, u ulozi moderatora, porazgovarao je sa prvim gostom na nekoliko jezika, a onda je usledio spektakl.

Pogledajte video (od 1.30):


Inače, premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da se iz Beogradu šalje poruka da će se dalje raditi na stabilnosti regiona i da će biti potpisan regionalni sporazum o romingu.

Ona je na otvaranju dvodnevnog drugog Digitalnog samita kazala da je taj skup važan iz političkih, društvenih i ekonomskih razloga.

Jedna od stvari koje će obeležiti ovaj samit je, po rečima premijerka, potpisivanje Regionalnog roming sporazuma.

„Ovo je za nas bila teška odluka u vreme kada su od strane Prištine, sada već preko četiri meseca, na snazi takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije i BiH, a koje predstavljaju mere koje ne odgovaraju vremenu u kome živimo i duhu saradnje koji pokušavamo da promovišemo, zajedno sa našim partnerima, pre svega iz EU, i koje takodje predstavljaju direktno kršenje CEFTA sporazuma koji je osnova svih daljih regionalnih odnosa i saradnje“, kazala je Brnabić.

Prvi Digitalni samit zemalja Zapadnog Balkana održan je prošle godine u Skoplju.

Cilj samita, koji okuplja ministre za informaciono društvo i digitalnu agendu iz regiona, predstavnike medjunarodnih institucija, regionalnih organizacija, akademske zajednice, kao i predstavnike IT industrije i startapova, je uspostavljanje digitalne platforme za razmenu ideja i predloga.

Najbolje IT kompanije u regionu imaju priliku da se u okviru samita predstave političkim i poslovnim liderima regiona i sveta.

Izvor: Bizlife, Beta

Foto: Beta, Slobodan Miljević