Vojnoj policiji VEĆA OVLAŠĆENJA prema civilima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: MOD

Vlada Srbije usvojila je uredbu kojom je Vojna policija dobila ovlašćenje da primenjuje mere prema civilima “u obavljanju poslova obezbeđenja određenih ličnosti i protivterorističke zaštite van Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, po odluci ministra odbrane”.

Uredbom koju je Vlada Srbije usvojila na jučerašnjoj sednici predviđeno je i da pripadnici Vojne policije mogu primenjivati mere prema civilima “kada ih zateknu na mestu izvršenja službene radnje ili kada tokom izvršenja službene radnje ometaju ili sprečavaju ovlašćeno službeno lice”.

Kako je objavljeno na sajtu Vlade Srbije, uredbom je previđeno da pripadnici Vojne policije mogu primenjivati mere prema civilima i “kada pružaju pomoć policiji na javnim mestima”.

Vojna policija će u tim slučajevima odmah obavestiti najbližu teritorijalno nadležnu organizacionu jedinicu policije i sa potrebnom dokumentacijom predati zatečene civile na dalji postupak.

Izvor: Beta

Foto: MOD

Komentari 3

 1. Pingback: Vojnoj policiji veća ovlašćenja prema civilima - Srpski Glasnik

 2. Zile VP

  Ne vidim ni jednu promenu kod ovlascenja,jer ista se primenjuju oduvek….
  21-no ovlascenje + 10…
  No u glavnom prema civilima se primenjivalo upozorenje,neredjenje,ligitimisanje…U jako retkim slucajevima dovodjenje “kad se pijani englezi sa exita pogibe i upadnu u vojni objekat”,za sve ostalo nadlezna je policija…Tako da “tresla se gora rodio se mis”…

 3. Marko

  Uporedite zadnjih par pravilnika i uredbi, videćete da se ništa nije promenilo, ovo Vulin pokušava da uradi neku samoreklamu