Vučić kandidat za predsednika

PinterestFacebookTwitterShare

Premijer Aleksandar Vučić biće kandidat Srpske napredne stranke na predsedničkim izborima.

Vučić će biti kandidat SNS na predsedničkim izborima, odlučeno je na sednici Predsedništva te stranke.

Kako javlja RTS, nakon sednice predsedništva, Nebojša Stefanović je rekao da je jednoglasno izglasano da Vučić bude kandidat SNS za predsednika.

Vučić je kratko nakon sednice rekao da se saopštenje kuca i da će biti “veoma precizno”. “Ja sam uvek fer i odgovaram na svako vaše pitanje, ali bih vas sada zamolio da sačekate saopštenje”, rekao je on.

U saopštenju SNS navodi se da Predstavništvo srpskih naprednjaka predlaže Glavnom odboru stranke da za predsednika Republike Srbije, kao svog kandidata, istakne Aleksandra Vučića.

“Ta odluka doneta je jednoglasno”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, predsednik SNS Aleksandar Vučić obavezuje se da u najboljoj veri nastavi razgovore sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u nameri da se Srbija odbrani od “snaga prošlosti i obezbedi njen dalji napredak”.

“Takođe, predsedsenik SNS Aleksandar Vučić dužan je da razgovara sa svim partnerima SNS i pokuša da obezbedi široku narodnu podršku za pobedu na predstojećim izborima”, dodaje se.

Izvor: B92, RTS