Vučić: Moraćemo da uvozimo radnu snagu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Srbija će za godinu dana biti apsolutno najatraktivnija zemlja u regionu za ulaganje i u godinama koje dolaze moraćemo da uvozimo radnike, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon ceremonije uručenja ugovora o zaposlenju 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji.

Vučić je rekao da su mladi suština napretka ekonomije, da država ulaže u njihovo obrazovanje kako bi ostali u zemlji ali da i za dve tri godine nećemo imati koga da zapošljavamo.

“Moraćemo da uvozimo radnu snagu. Moje pitanje je – odakle ćemo da uvozimo…? Moraćemo da uvozimo iz regiona, nema odakle. Da li će kod nas da dolaze ljudi iz Moldavije,” upitao je Vučić i naveo da podaci za prvi kvartal pokazuju da je nezaposlenost u Srbiji pala na 11,5 odsto.

“Za godinu dana bićemo apsolutno najatraktivniji u regionu ne računajući članice EU…, čak i u primanjima”, poručio je Vučić.

Predsednik je poručio i da nije moguće potpuno sprečiti odliv mladih.

“Da li ćemo potpuno da sprečimo odliv, to je ne moguće, to su bajke ko to govori, to su procesi u svetu, to su stvari koje se ne zaustavljaju,” kaže Vučić.

Izvor: Agencije

Foto: Screenshot

Komentari 3

 1. Azilant

  hahahahshahahaha… vic godine 😀

 2. Ljubiša Nikolovski

  Što predsednik zna da ispriča vic, svi popadasmo od smeha… hahahahahha, dobar, dobar…. 🙂

 3. Slavko

  U pravu je 98%!
  Danas u Srbiji ne radi samo onaj ko nece!
  Radnici vec mogu da biraju posao, prelaze sa manje placenih na bolje placene poslove, sve u skladu sa svojim licnim sposobnostima, ambicijama i zeljom za napredovanjem.
  Samim ti ce i opsti nivo plata polako da ide na gore, sto se i desava….
  Ali to je proces, ne ide preko noci!
  Ono sto je najgore, svi ocekuju da nista ne rade, a da imaju velike plate! Svi ocekuju da im neko nesto da, a da ne trazi zauzvrat!
  Ne ide to tako…..