Vučić porodici iz Avganistana ponudio državljanstvo (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Predsednik Aleksandar Vučić ponudio je državljanstvo porodici 10-godišnjeg Farhada Nurija iz Avganistana, a ocu porodice je obećao i posao kako bi mogli da ostanu u Srbiji.

Mali Farhad, koji sa roditeljima i braćom privremeno boravi u Centru za izbeglice u Krnjači, je prilikom susreta predsedniku Srbije darovao unikatan poklon. Farhad je, naime, predsedniku poklonio njegov portret.

Dečak je prodajom svojih crteža učestvovao u prikupljanju novca za lečenje sedmogodišnjeg dečaka iz Srbije.

Predsednik je kazao da mu je želja da zadrži “slikarski, ali i ljudski talenat” Farhada Nurija i njegove porodice.  Malom Farhadu je ponudio stipendiju, da bi mogao da nastavi da slika, a njegovom ocu posao, te državljanstvo za sve.
VucicSlikaSCRNFarhad Nuri, koji sa roditeljima i braćom privremeno boravi u Centru za izbeglice u Krnjači, kazao je da bi želeo da ostane u Srbiji, iako je porodica nameravala da ode u Švajcarsku.

“Moje je da ponudimo da budete građani Srbije. Mi bismo bili počastvovani ako bi vi to prihvatili”, rekao je Vučić.

“Znam da je vaša konačna želja da idete u Švajcarsku. Hoću da vam ponudim, a imate vremena, pošto planirate u januaru da idete u Švajcarsku, da ostanete u Srbiji. Srbija nije bogata kao Švajcarska, ali molim vas da obiđete Beograd i bolje ga upoznate, te vidite koliko je ovo lep grad. Ako se odlučite da ostanete u Srbiji mi bismo vam dali državljanstvo odmah”, kazao je Vučić prilikom prijema porodice Nuri u sedištu predsednika Republike.

Ukazao je da Srbiji nedostaju gipsarski moleri, te dodao da je siguran da će otac dobiti posao, od kojeg će porodica moći pristojno i lepo da živi u Srbiji.

Dodao je da ima više firmi koje su zainteresovane da zaposle Farhadovog oca, jer im nedostaju majstori njegovog profila i zanata.

Predsednik Srbije Farhad Nuri

Farhadu je poručio da sa svojim talentima, a naveo je da je za samo deset meseci naučio odlično da govori engleski, može da bude i predsednik Srbije, ako to nekada bude želeo.

“Ja sam peti predsednik Republike Srbije, ti bi mogao biti 10. ili 11. Stvarno mislim da bi mogao da budeš predsednik, samo da radiš vredno. Imaš sva prava da budeš predsednik Srbije”, poručio mu je Vučić.

U razgovoru sa predsednikom Fahrad Nuri je rekao da bi on želeo da ostane u Srbiji. “Želim da živim u Srbiji. Dobro se osećamo u Srbiji”, kazao je na srpskom i zahvalio se Srbiji na svemu što čine za njegovu porodicu.

Izvor: B92, agencije

Foto: screenshot

Komentari 1

  1. Dr Miggyy

    Наш председник за свакога има лепу реч. Он и са будалама разговара као са себи равнима. Нашу децу отера из земље, а задржава оне који се одредили путањом ка Швајцарској. Неки душеван, милостив и сажаљив тип? Наши услови су такви да више људи умиру, него што се роде деце на годишњем нивоу. Ми смо гладни, боси и бедни, а председник, као добротвор и добродушан, прикупио би и беде из нама далеких земаља. Можда га понео поклон, па да се реваншира.