• English
X

Vesti dana

Vučić: Stenogram me ne zanima, znam šta Ana misli i želi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne zna da li je premijerka Srbije Anu Brnabić dala traskript svog intervjua ruskom ambasadoru i da ima apsolutno poverenje u nju. Na pitanje N1 da li bi on nekome dao transkript svog razgovora, predsednik nije odgovorio.

Ne znam da li je ko davao bilo kakve transkripte. Niti me to zanima. Znam šta Ana misli, znam šta želi. Znam na kakvom putu se nalazi Srbija i uveren sam da će takvu politiku vlada Srbije voditi. Za to postoji većina u vladi i u Skupštini Srbije“, rekao je Vučić posle ceremonije predavanja sablji najboljim oficirima u 60. klasi Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

Rekao je da nije slučajno izabrao Brnabić za premijerku, da je dugo o tome razmišljao i da zna da je ozbiljna i odgovorna žena. “I uveren se da se zbog tih reči neću pokajati“, dodao je predsednik.

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putu, a da je suština srpske politike bila upravo u tome da joj niko ne postavlja ultimatume vezane za prijateljstva.
Prema Vučićevim rečima, to će biti snaga srpske politike, “da popu kažemo pop, a bogu bog, da svakome možemo da kažemo šta mislimo, da sarađujemo sa NATO ali i sa Rusijom, a da sačuvamo svoje“.

Na pitanje N1 da li bi on nekom stranom ambasadoru dao transkripte svog razgovora, on je odgovorio: “Vrlo ste vešt i obučen novinar, ali već sam odgovorio na to pitanje. Ali vešt sam i ja kada na nešto želim ili ne želim da odgovorim“.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da je srpska premijerka dala ruskom ambasadoru stenogram intervjua za američku agenciju Blumberg kako bi ga uverila da je loše interpretirana njena izjava da bi Srbija pre izabrala EU nego Rusiju.

Povezane vesti

“SAD već imaju bazu u Srbiji – Bondstil”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da nije čuo da će Evropska unija i SAD na aerodromu Ponikve kod Užica graditi Centar za vanredne situacije koji će biti pandan ruskom u Nišu.
“O tome pitajte urednike lista Danas, oni znaju bolje nego ja, ako oni kažu tako … Nisam čuo da će se to desiti… da su dobili dozovle. Zato, neka me obaveste, kada se to dogodi”, rekao je Vučić novinarima upitan o pisanju lista Danas da EU i SAD nameravaju da grade humanitarni centar na Ponikvama.

Dodao da SAD na Kosovu imaju svoju bazu u Srbiji, iako je nisu pitale za saglasnost.
“Amerika ima svoju bazu u Srbiji, u Bondstilu. Svi su dobro došli, ali mi želimo svoj centar. Mi smo vojno neutralni i želimo svoje snage. Nismo bili pitani kada je građena ta baza… to je bio rezultat – ne mogu ga nazvati porazom, ako vas nekog gađa sa 11.000 metara i to kukavički sprovodite u delo, a taj neko nema mogućnost da se brani i dovedete mu vojsku”, rekao je Vučić.
On kaže da Srbija ne može da reaguje na to, a američkim vojnicima se zahvalio na saradnji.
“Želimo da naša vojska bude jaka i granat bezbednosti, da naša vojska bude okosnica slobode, mira i bezbednosti Srbije”, rekao je Vučić i dodao da “ostaje da se vidi da li će ga neko smeniti zbog takvog stava” jer “mnogi nisu poklonici slobode i nezavisnosti Srbije”.
Vučić je rekao i da je “uvek voleo da drži stranu moralu i časti, a ne sili”.

Izvor: BIZLife/N1

Foto: Youtube/Printscreen