• English
X

Vesti dana

Vučić u Davosu: Kineskog predsednika ću MOLITI za RTB Bor

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će predstojeće sastanke s evropskim i svetskim zvaničnicima u Davosu iskoristi da ojača poziciju Srbije i pokaže da je Srbija pouzdan partner koji će čuvati mir i stabilnost.

“Mir i stabilnost su reči koje su od ključnog značaja za nas. Ponekad nam je teško da sve to ostvarimo zbog toga što neki drugi čine, ali mi o njima ne smemo i ne možemo da govorimo loše, moramo da pronalazimo izlaz”, rekao je za list Kurir Vučić, koji učestvuje na 47. Ekonomskom forumu koji danas počinje u Davosu.

Premijer Srbije je rekao da će se na forumu čuti dosta o ekonomskim planovima za 2017. i 2018. godinu što je od ključnog značaja za Srbiju i nove strategije rasta.

“Želimo da imamo više od četiri odsto rasta BDP, pa bismo mogli da žemo da smo ostvarili odlične rezultate”, rekao je on.

Vučić će na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarati s predsednikom Kine Si Djinpingom o uspostavljanju direktne linije izmedju Beograda i Pekinga, kao i o započinjanju rada na pruzi Beograd Budimpešta.

“Planiram da pokrenem nekoliko važnih pitanja, uz ogromnu zahvalnost za ‘Železaru’ i činjenicu da će sledeće godine izmedju 40 i 70 odsto biti uvećni njeni kapaciteti, a pre svega pitanje uvodjenja direktne linije izmedju Beograda i Pekinga, ili nekog drugog velikog grada, kako bismo iskoristili bezvizni reši”, rekao je Vučić.

On je dodao da će biti reči i o otpočinjaju radova na pruzi Beograd Budimpešta, kao i da će kineskog predsednika “moliti” za RTB Bor, a sastaće se i s predstavnicima kineskih kompanija zainteresovanih za namensku industriju.

Povezane vesti

Izvor: Beta

Foto: Screenshot

Komentari 1

  1. Boranin

    Ne razumem zasto moliti kad se znaju uslovi da Kinezi uzmu RTB Bor???? Odlazak kriminalnog menadzmenta na celu sa Blagojem Spaskovskim,zatim prekid tendera za profi menadzment jer je to gubljenje vremena,Kinezi hoce odmah da posalju svoj tim da utvrde cinjenice i da krenu u realizaciju dogovora!!!! I jos jedna stvar Kinezi hoce stratesko partnerstvo. Zato Vucicu smenjuj lopove i daj RTB Kinezima ODMAH JOS JUCE!!!!!