Vudi Alen traži od Amazona 68 miliona dolara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Glumac i kultni reditelj Vudi Alen tužio je kompaniju Amazon od koje traži 68 miliona dolara, jer nisu ispoštovali ugovor sklopljen 2016. godine, po kom je on bio u obavezi da snimi četiri filma za njih.

Amazon, naime, odugovlači sa distribucijom Alenovog najnovijeg ostvarenja „Kišni dan u Njujorku“, iako su se na to obavezali. Mada kompanija još zvanično ne odgovara na tužbu, razlog za njihovo predomišljanje leži u navodnom odijumu javnosti prema reditelju koga bivša pastorka godinama optužuje za seksualno zlostavljanje.

Alen tvrdi da je Amazon odbio da distribuira film, uprkos ugovornoj obavezi.

„Amazon je pokušao da opravda svoje postupke navodeći 25 godina staru neosnovanu optužbu protiv Vudija Alena, ali te tvrdnje su već bile poznate kompaniji (i javnosti) i pre nego što je potpisan dogovor sa Alenom… Jednostavno, nije bilo legitimnog osnova da Amazon pogazi svoje obaveze“, navodi se u tužbi.

Situacija oko najnovijeg filma se „zakuvala“ posle ponovnih optužbi Alenove poćerke Dilan Farou o zlostavljanju. Alen je uvek negirao tu tvrdnju, a slučaj nije procesuiran.

Međutim, kada je oktobra 2017. u „LA tajmsu“ objavljen članak Dilan Farou pod nazivom „Zašto je pokret #MeToo poštedeo Vudija Alena?“, nekoliko njegovih saradnika na ovom filmu, među kojima i Timoti Šalame, Rebeka Hal, Greta Gervig i Kolin Firt, distancirali su se od reditelja.

Šalame je svoju zaradu donirao u dobrotvorne svrhe uz reči: „Ne želim da profitiram od mog rada na filmu“.

Jedna od zvezda novog filma Vudija Alena je i poznata američka tinejdž pevačica Selena Gomez, kojoj je ovo bio „prvi ozbiljniji film u biografiji“. Ova mlada pevačica i glumica je među najpraćenijim zvezdama na društvenim mrežama, ali su je njeni obožavaoci zasuli uvredama kada je u jeku #MeToo pokreta počela da snima sa Alenom. Njene kolege sa seta javno su se izvinili što su sarađivali sa „predatorom“, ali ne i Selena.

Izvor: Novosti

Foto: YouTube