Zašto dr Stojković NE VERUJE Kriznom štabu…i još nekima?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Priznati naučnik iz oblasti genetike dr Miodrag Stojković izjavio je da je u Krizni štab izgubio poverenje u onom trenutku kada su pojedini počeli da se šale na račun koronavirusa i bolesti koju izaziva.

“I da je do sada umro jedan jedini čovek, šali i neozbiljnosti mesta nema, ni lekara, političara, komičara, bilo koga”, rekao je Stojković za magazin Nedeljnik.

“Ako je naša reakcija pri stvaranju novog života u borbi protiv bele kuge neizmerna radost, onda i ponašanje prema bolesti ili izgubljenom životu treba da bude odgovarajuće, sigurno ne podsmešljivo”, ocenio je on.

Na pitanje da li veruje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada kaže da se na izborima niko nije zarazio – a ni na utakmicama – Stojković je rekao da kao naučnik veruje u dokaze, činjenice, mogućnosti da ih proverimo, čujemo argumente kao i drugačije stavove.

“Znači da svako ko to tvrdi mora da iznese čvrste dokaze. Da oni to nisu, pokazuje broj novozaraženih slučajeva koji je ponovo u porastu”, kazao je on.

Stojković se upitao “ko sme pouzdano da tvrdi da se na derbiju niko nije zarazio, a da namerno zaboravi da je u Italiji zaraza eksplodirala – takođe posle fudbalske utakmice?”

“Bolje bi bilo da odgovorni nalažu konkretne mere pridržavajući se jednostavne definicije: ‘najveći rizik su veliki skupovi u kojima pojedinci ne mogu držati odstojanje od najmanje 1,8 metara, a učesnici skupova putuju izvan lokalnog područja'”, ocenio je Stojković.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Beta

Foto: screenshot

Komentari 2