Zašto sami sebe uništavamo, zašto je Nušić ostao bez štapa?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife/Bojana Milovanović

Dugo nam je trebalo da primetimo i da odreagujemo. Čuveni pisac i komediograf Branislav Nušić ostao je bez štapa. Njegov spomenik na Trgu Republike oštećen je pre oko mesec dana, a nadležni obećavaju da će tokom avgusta biti obavljena rekonstrukcija. Na vidnom i jako prometnom mestu, neko je uspeo da Nušiću otme štap, a nama je uspelo da to ne vidimo i ne odreagujemo.

Ovo nije prvi put da se u Beogradu dešavaju skrnavljenja važnih spomenika – 2010. godine ukradena je skulptura dečaka sa Čukur česme. Mesecima kasnije skulptura je pronađena na otpadu, razvaljena u 22 dela. Godinu dana kasnije obnovljena je i rekosntruisana. Nadamo se da će nadležni naći načina da zaštite spomenike od istorijske i kulturne vrednosti, a na nama je da se zaštitimo od nas samih.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife/Bojana Milovanović

Komentari 1

 1. Zlatko Preskakulev

  MISLIM DA TO SKRNAVLJENJE CINE “DOBRI LJUDI SA LOSIM NAMERAMA” .NEODGOVORNI SA ODGVORIMA ZA SVE STO NIJE DOBRO U SRBIJI!

  “,DA SU TO MALE- SITNE DUSE KOJI TIME”TRPAJU” U SVOJ SVET, SVE STO IH TERA U NEPOSTOJECI NJIHOV SVET” – DOVOLJNO JE ZAR NE!

  OSTALI CE DA ISPRAVLJAJU GRESKE NJIHOVE PO SLUZBENOJ DUZNOSTI ILI NA DUZNOSTI!

  ОСТАЛО ЈЕ ИСТОРИЈА!
  ПОРЕКЛО ПОЈЕДИНЦА СЕ ИЗВОДИ ИЗ НАРОДА, НЕОТКЛОЊИВО СЕ ОСТВАРУЈЕ,ПРЕДАЊЕМ И ПРЕДАНИМ ВАСПИТАЊЕМ,ПОЈЕДИНЦА У СИМБИОЗИ СА ЗАЈЕДНИЦОМ У СВИМ ОБЛИЦИМА И НИВОИМА ПОСТИГНУТОГ ОД НЕКАДА ДО САДА!
  “ЗАНАИС” 27.07.2018