Zatvaranje KOVID BOLNICE na Beogradskom sajmu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: MOD

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu, koju je Vojska Srbije uredila za prihvat osoba sa lakšim simptomima zaraze korona virusom, zatvorena je za prijem novih pacijenata.

Kako objašnjava koordinator privremene bolnice na Sajmu pukovnik dr Veljko Milić, u toj bolnici smeštena su 103 pacijenta, od kojih će 46 biti prevezeno u Specijalnu bolnicu za interne bolesti u Mladenovcu, dok preostalih 57 čeka rezultate testiranja.

Ako rezultat bude negativan, sanitetskim vozilima će biti prevezeni na svoje adrese i tamo će 14 dana biti u izolaciji. Ako rezultat bude pozitivan biće i oni prebačeni u bolnicu u Mladenovcu.

Prema njegovim rečima, prvi pacijenti primljeni su 29. marta u bolnicu na Sajmu. Za sve to vreme, kako je istakao, niko se od medicinskog osoblja i logističke podrške u okviru bolnice nije razboleo.

Od kada je pretvoren u privremenu bolnicu, na Beogradskom sajmu bilo je smešteno oko 1.300 kovid pozitivnih pacijenata, a o njima je brinulo 620 zdravstvenih radnika.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili su logističke potrebe i spoljnje obezbeđenje privremene bolnice, kao i 3.000 kreveta, dok je medicinska zaštita bila u nadležnosti Ministarstva zdravlja.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: BIZLife, MOD

Foto: MOD