Zelenilo sadi dvostruko više stabala nego što je posečeno

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

U okviru Programa redovnog održavanja javnih zelenih površina, radnici Zelenila započeće u četvrtak sadnju 300 stabala lišćara i četinara u parku Kalemegdan i parku Ušće, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Namenska sredstva za sadnju, u iznosu od 25 miliona dinara, obezbedilo je JP Skijališta Srbije kao deo nadoknade za posečena stabla u okviru realizacije projekta „Beogradska gondola“.

Deo ovih sredstava biće usmeren na sutrašnju sadnju. Broj stabala koja će biti posađena u parkovima Kalemegdan i Ušće dva puta je veći od broja stabala koja su posečena., prenosi Beoinfo.

Sve sadnice su visokog kvaliteta i „školovane“ u rasadniku, čime se povećavaju šanse za njihov opstanak u teškim uslovima gradske sredine.

Stalnim usavršavanjem tehnika sadnje, održavanja i nege stabala Zelenilo se trudi da očuva i poveća broj stabala u Beogradu. Tokom 2018. godine Beograd je postao bogatiji za 4.500 novih stabala.

Koliko je Zelenilo – Beograd odlučno u nastojanjima da očuva i poveća zeleni fond u gradu, pokazuje činjenica da broj stabala koji će biti zasađen neprestano raste, pa je u toku 2019. godine planirana sadnja novih 5.000 stabala, navodi se u saopštenju.

Izvor: Danas

Foto: BIZLife