Život mu je spasilo kašnjenje od samo dva minuta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta-AP Photo-Mulugeta Ayene

Grčkom državljaninu spaslo je život to što je zakasnio na let „Etiopijan erlajnsa“, koji se odmah po poletanju srušio, a preživelih nije bilo. Antonis Mavropulos je na svom „Fejsbuk“ profilu objavio sliku avionske karte za kobni let sa tekstom: „10. mart – moj srećan dan“.

Antonis Mavropulos navodi da je na let zakasnio samo dva minuta i da je video poslednje putnike kako se ukrcavaju.

Mavropulos je odmah kupio kartu za sledeći let. Međutim, dok je čekao u lobiju, dvojica radnika obezbeđenja saopštila su mu da neće biti moguće da se ukrca na naredni let iz bezbednosnih razloga.

Počeo je da protestuje, ali mu je radnik obezbeđenja rekao da je bolje da se ne buni već da zahvali Bogu, dodajući da moraju da ga ispitaju jer je on jedini putnik koji je platio kartu, a nije bio u avionu.

Nakon kratkog ispitivanja Mavropulos je pušten, a kada se povezao na internet, shvatio je da su ga samo dva minuta delila od sigurne smrti, jer se avion „Etiopijan erlajnsa“ srušio odmah po poletanju, a svi putnici, uključujući i jednog srpskog državljanina, su poginuli.

„Zahvalan sam što sam živ. Ovo pišem jer želim svima da kažem da naše živote čine nevidljive niti sudbine. To su milioni malih niti koje skoro nikada ne osećamo – ali dovoljno je da se jedna prekine da uništi celu mrežu“, napisao je Mavropulos.

 

 


Izvor: RTS/ agencije

Foto: Beta-AP Photo-Mulugeta Ayene