Zlatna godina u istoriji Aerodroma Nikola Tesla

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Na Aerodromu Nikola Tesla Beograd danas je zvanično otvoren novi Terminal 2 B, koji je od 9. juna do danas bio u probnoj fazi. Na Terminalu 2B nalazi se novih 10 ček-in šaltera, od kojih su 2 šaltera za automatsku predaju prtljaga koji su, inače, po prvi put postavljeni na beogradskom aerodromu. Na T2B su i 3 uređaja za samostalno čekiranje putnika.

Sledeće nedelje u test fazu biće pušteni novi ček-in šalteri u holu Terminala 1, dok će preostali deo ovog terminala biti stavljen u probni rad do kraja jula. Aerodrom će biti bogatiji za 18 najmodernijih šaltera za prijavu putnika i prtljaga.

aerodrom-promo1

Sprat Terminala 1 od juče krasi nova komforna zona za naše putnike, u kojoj su postavljene udobne garniture za sedenje, koje sada pružaju novi doživljaj naše najveće vazdušne luke. Ambijent je oplemenjen i zelenilom, fotografijama Beograda, a zidove ulepšavaju foto tapeti sa motivima prirode.

Otvaranju novog Terminala 2 B prisustvovala je potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović koja je rekla da Aerodrom Nikola Tesla ima najbrži trend rasta u regionu i da možemo biti ponosni na poslednje tri godine zbog svih ulaganja u razvoj koja je imao beogradski aerodrom.

aerodrom-promo
Saša Vlaisavljević, v.d.generalnog direktora i predsednik Izvršnog odbora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd rekao je:

„Danas otvaramo novi Terminal 2B i to u godini kada Aerodrom Nikola Tesla slavi 55 godina postojanja. Uskoro otvaramo i nove ček-in šaltere u Terminalu 1.
Najbolje poslovne rezultate postići ćemo kako u sferi finansija tako i u broju avio-operacija i u broju putnika. Ovo će biti zlatna godina u istoriji Aerodroma.
Rezultati su opipljivi, vidljivi i lako proverljivi. Broj putnika u poslednje tri godine povećan je 39 %, broj avio-operacija 25 %, naš profit sada u odnosu na 2013. godinu veći je 200 puta. Akcije Aerodroma Nikola Tesla na berzi koje su 2013. godine bile oko 500 dinara, sada su već oko 1.300 dinara odnosno veće su 2,65 puta. Ukupni prihodi uvećani su 31 odsto.
U 2013. godini imali smo profit oko 16,2 miliona dinara. Naredne tri godine profit je značajno uvećan, tako da smo u 2016. godini imali 200 puta veći profit nego u 2013. Imali smo više od 3 milijarde dinara profita u svakoj godini (2014. 2015. i 2016.). U prvih 6 meseci 2017. godine neto dobit uvećana je između 9 i 10 %.
Prošle godine imali smo 4,92 miliona putnika, a sada već možemo najaviti da ćemo početkom novembra dostići cifru od 5 miliona putnika koji su koristili naše usluge, a do kraja godine očekujemo i 5,5 miliona putnika, što je apsolutni rekord“.

Prema svim poslovnim pokazateljima, tekuća godina biće godina daljeg rasta i razvoja Aerodroma Nikola Tesla.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo