Zoran Radojičić je novi gradonačelnik Beograda

PinterestFacebookTwitterShare

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su Zorana Radojičića za gradonačelnika Beograda, dok su za njegovog zamenika izabrali dosadašnjeg gradskog menadžera Gorana Vesića. Za izbor Radojičića i novo rukovodstva glasala su 63 odbornika.

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS), koja je osvojila najviše glasova na izborima u martu, odlučio je da za gradonačelnika Beograda predloži hirurga i direktora Dečje bolnice u Tiršovoj Zorana Radojičića, koji je bio nosilac liste SNS-a, dok je za njegovog zamenika predložen Goran Vesić.

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio jeda će biti gradonačelnik svih građana – onih koji jesu i onih koji nisu glasali za njega.

Radojičić je u prvom obraćanju nakon izbora za gradonačelnika Beograda kazao da će dati sve od sebe da Beograd bude grad u kojem će svi građani da osećaju poboljšanje života.

„Pred nama je težak zadatak, da dostignemo ciljeve obećane u kampanji“, rekao je Radojičić i dodao da je uzbuđen zato što je izabran za gradonačelnika Beograda.

On je kazao da je svestan i da će se truditi da opravda ukazano poverenje.

Istakao je da je on čovek kompromisa i da smatrada da ima prostroa da svi zajedno nađu zajedničke interese.

„Ovo je izuzetna čast. Čoveku se dese neke stvari koje ne planira… Izuzetno sam zadovoljan i srećan“, kazao je novoizabrani gradonačelnik.