Zorana čuva ljude i opremu – ništa bez policije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Birn

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je ispoštovalo sve procedure koje su bile potrebne za rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović, dan nakon što je uklanjanje spornog objekta odloženo, jer nije obezbeđena asistencija policije.

„I na zahtev lokalnih i na zahtev republičkih inspektora svako rušenje se vrši uz asistenciju policije, jer je to prevencija. U tom smislu, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture neće izaći samo da ruši nijedan objekat bez potrebne pomoći i asistencije policije, jer nikada do sada to nismo radili. Ja ne želim da ugrozim ni ljude ni opremu“, rekla je Mihajlović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u utorak je saopštilo da Ministarstvo građevinarstva nije poslalo kompletnu dokumentaciju, to jest da „nije priložen odgovarajući dokaz da je organ nadležan za izvršenje pokušao izvršenje bez pružanja policijske pomoći“.

Bespravni objekat od 1.000 kvadrata, koji je izgrađen na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, trebalo je da bude uklonjen 7. avgusta, ali je rušenje odloženo, jer nije obezbeđena asistencija policije.

Izvor: Radio slobodna Evropa

Foto: Birn