Alibaba preuzela izraelski startap koji se bavi virtuelnom stvarnošću - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Alibaba preuzela izraelski startap koji se bavi virtuelnom stvarnošću

  Kineska kompanija Alibaba kupila je Infinity Augmented Reality, izraelsku startap kompaniju koja se bavi virtuelnom stvarnošću, objavile su kompanije. Uslovi prodaje nisu objavljeni.

  Dve kompanije imaju strateško partnerstvo od 2016. godine, od kada su sarađivale na projektima proširene stvarnosti, računarske vizije i veštačke inteligencije, prenosi portal Tech Crunch.

  Startap kompanija “Infinity Augmented Reality”, osnovana 2013. godine, proizvodi naočare takozvane proširene stvarnosti, koje koriste programeri u velikom broju industrija kako bi integrisali proširenu stvarnost u svoje aplikacije.

  Proširena stvarnost dodaje digitalne elemente u prikaz uživo, uglavnom pomoću kamere na pametnom telefonu, dok virtuelna stvarnost podrazumeva virtuelno iskustvo bez dodira sa stvarnošću.

  Alibabin prelazak u virtuelnu stvarnost počeo je pre tri godine, kada je kompanija investirala u Magic Leap, nakon čega je najavila novu istraživačku laboratoriju u Kini, s ciljem razvijanja načina integracije virtuelne stvarnosti u svoju e-komerc platformu.

  Razvojni tim Infinity AR-a radiće iz Alibabinog “Israel Machine Laboratory”, koji je deo DAMO akademije, u koju kineski div ulaže 15 milijardi dolara, sa željom da eventualno služi dve milijarde korisnika i stvori 100 miliona radnih mesta do 2036. godine.

  Akademija DAMO sarađuje sa univerzitetima širom sveta, a “Israel Machine Laboratory” u partnerstvu je i s Univerzitetom u Tel Avivu, gde je fokusiran na video analizu i mašinsko učenje.

  Izvor: BIZLife/Seebiz

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE