Amazon naručio 1.000 eko-kamiona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amazon naručio 1.000 eko-kamiona

  Kompanija Amazon je naručila oko 1.000 kamiona koji za svoj pogon koriste prirodni gas, usled ekspanzije isporuke paketa naručenih preko interneta.

  Povećana aktivnost na putevima dovela je do većeg stepena zagađenja. Kompanije koje se bave transportom grade svoju mrežu električnih vozila, kako bi smanjili emisiju ugljenika.

  Pandemija koronavirusa rezultirala je porastom aktivnosti isporuke za Amazon, koji je zabeležio 38 odsto veću prodaju u 2020. godini, ali i sličnim porastom aktivnosti za dostavna vozila koja emituju veći nivo zagađenja od putničkih.

  “Amazon je uzbuđen zbog uvođenja novih održivih rešenja za teretni transport i radi na testiranju niza novih tipova vozila, uključujući električna, CNG i druga”, navodi se u saopštenju kompanije.

  Motori na električni pogon smatraju se manje održivim za teške kamione, nego za prosečna putnička vozila. Motori, koje obezbeđuje zajedničko ulaganje kompanija Cummins Inc. i Westport Fuel Systems Inc., trebalo bi da se koriste za Amazonove teške kamione koji idu od skladišta do distributivnih centara.

  Kamioni mogu da koriste i obnovljivi i neobnovljivi prirodni gas.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE