Američki ambasador objasnio zašto njihove kompanije dolaze u Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američki ambasador objasnio zašto njihove kompanije dolaze u Srbiju

  Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je da u Srbiji trenutno radi 100 američkih kompanija koje su investirale četiri milijarde dolara, dodavši da američke kompanije, pored ostalog, dolaze zbog kvalitetne radne snage, niskih troškova i geografskog položaja.

  Skot je to rekao sinoć studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu govoreći o ekonomskim odnosima Srbije i SAD, saopštio je danas taj fakultet, koji obeležava 81 godinu od osnivanja.

  Američki ambasador je naveo da je u članstvu Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), koja osim američkih firmi okuplja i kompanije drugih država, oko 200 kompanija koje zapošljavaju 100.000 radnika u Srbiji i plaćaju 75 odsto svih poreza u našoj zemlji, saopštio je Ekonomski fakultet.

  Prema njegovim rečima, od 2000. do 2013. SAD su u Srbiju realizovale 643,2 miliona evra besprovratne pomoći.

  Ambasador Skot je studentima ekonomije rekao da u Srbiji trenutno radi 100 američkih kompanija koje su investirale četiri milijarde dolara i zapošljavaju 18.000 ljudi, a da američke kompanije dolaze u Srbiju zbog kvalitetne radne snage, niskih troškova, logistike, geografskog položaja i zaposlenih koji govore strane jezike.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE