Američki glumac napisao pesmu i snimio spot o manastirima na Kosovu (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američki glumac napisao pesmu i snimio spot o manastirima na Kosovu (VIDEO)

  Glumac Džonatan Džekson napisao je tekst i muziku za pesmu o manastirima na Kosovu, za koju je i snimio spot. Spot je snimljen uz blagoslov igumana manastira Hilandara, arhimandrita Metodija, piše N1.

  „Zadužbina Hilandara daruje spot za pesmu koju je napisao i izveo jedan Amerikanac, poznati holivudski glumac Džonatan Džekson. Džonatan je, koračajući putem bogotražitelja, pesmu posvetio srpskom narodu i Crkvi, gde je svaki kutak Pravoslavne Vaseljene jedna celina, a u isto vreme neraskidivi deo Tela Hristovog. Neka nas sve danas, na Vidovdan, ponesu ljubav, lepota i istrajna vera koje je Džonatan utkao u svoju umetnost. Zahvaljujemo se posebno svim požrtvovanim ljudima koji su dali svoj delatni prilog tokom izrade spota“, navedeno je na sajtu Zadužbine Hilandara.

  U spotu je prikazan manastir Hilandar, prirodna lepota koja ga okružuje, kao i srpski manastiri na Kosovu. Spot prati pesma na engleskom „Kosovo (svih žalosnih radost)“.

  Džonatan Džekson je američki glumac, muzičar i tekstopisac. Dobitnik je pet Emi nagrada za ulogu u seriji „Dženeral hospital“.

  Rođen je u adventističkoj crkvi, a tokom života deklarisao se kao hrišćanin koji se ne određuje nijednom verskom zajednicom. Međutim, 2012. on i njegova porodica krstili su se u pravoslavnoj crkvi.

  U govoru prilikom dodele Emi nagrada iste godine zahvalio se Svetom trojstvu i monasima sa Svete gore, za koje je rekao da su ljudi koji su svoj život posvetili molitvi, ali ne molitvi za sebe, već molitvi za sve nas.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE