Američki kruzeri OSTAJU U LUKAMA do kraja oktobra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američki kruzeri OSTAJU U LUKAMA do kraja oktobra

  Američka industrija krstarenja produžila je prekid operacija do kraja oktobra zbog novog izbijanja klastera zaraze korona virusa na brodovima na moru.

  Međunarodno udruženje za krstarenja (Cruise Lines International Association CLIA) koje predstavlja preko 50 kompanija i 95 odsto kapaciteta kruzera koji plove na okeanima, saopštila je danas da ukoliko se promene uslovi u SAD da će razmotriti dozvoljavanje kraćih plovidbi.

  Naređenje o zabrani plovidbe u američkim vodama koje je prvobitno izdao američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) u martu produžen je do 30 septembra. Međunarodno udruženje kruzera produžilo je dva puta suspenziju putovanja.

  Norveška kompanija za krstarenja zaustavila je sva putovanja i u ponedeljak se izvinila kada je izbila infekcija na jednom brodu i zaraženo je najmanje pet putnika i 36 članova posade.

  Zdravstvene vlasti strahuju da je brod možda proširio virus u desetinama gradova i sela duž zapadne obale Norveške. Kompanija Hurtigruten je bila među prvima koja je ponovo počela da plovi u junu, nudeći putovanja u Norvešku i Nemačku.

  Pozitivni testovi na koronavirus prijavljeni su ove nedelje na kruzerima u Italiji i Tahitiju.

  Rizik infekcije na kruzeru je povećan zbog skučenog prostora.

  Između marta i jula bilo je prijavljeno 2.973 slučajeva COVID-19 ili bolesti koja liči na to na brodovima u američkim vodama, prema navodima američkog CDC. Sa 10. julom bilo je još 14.702 članova posade na 67 brodova.

  Rojal Karibian Grup i Norvidžan kruz lajn, obe bazirane na Floridi, rade zajedno sa panelom zdravstvenih stručnjaka da razviju planove za sprečavanje i lečenje COVID-19 na moru. Detalji se očekuju kasnije ovog meseca.

  Industrija krstarenja je jako teško pogođena pandemijom. Svaki dan kada brodovi ostaju neaktivni košta 110 miliona dolara u ekonomskoj aktivnosti, prema CLIA. Američke države koje se oslanjaju na industriju kruzera kao što su Florida, Teksas i Aljaska, su posebno teško pogođene.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE